Meikkien kierrätystä

Meikkipakkausten kierrättäminen voi olla ystävällistä budjetillesi että ilmastolle. Tässä artikkelissa annetaan hyviä neuvoja meikkiin ja varsinkin meikkien kierrätyksestä saataviin budjetinalennusideoihin.

Näytteitä ilmaiseksi

Ilmaisia meikkinäytteitä on mahdollista saada, jos pidät silmällä verkkosivustojen osastoja, joissa jaellaan ilmaisia kosmetiikkanäytteitä. Monet kosmetiikkatiskit, etenkin hypermarketeissa tai ostoskeskuksissa, voivat antaa sinulle ilmaisia tuotenäytteitä. Muistathan pyytää niitä! Myös hajuvesinäytteitä on mahdollista saada edellä mainituista paikoista, jos ne kiinnostavat.

Mutta pelkkien näytteiden pyytäminen ei ole aina järkevää, vaan vanhat meikit voi saada uuteen uskoon. Jos pystyt pitämään kosmetiikan tuoreena, pystyt säästämään menoja pitkässä juoksussa.

Rikkoutuneiden meikkien korjaaminen

Jos meikkisi kuivuvat tai rikkoutuvat, on niihin olemassa omat vinkit, joiden avulla pystyt edelleen meikkaamaan niillä.

Lisää muutama tippa suolaliuosta ripsivärin tuubiin ja pyörittele sitä. Tapahtuu ihme, sillä vanha ripsiväri toimii taas pidempään! Jos meikkipullo on lähes lopuillaan, laita se lämpimään veteen, jolloin meikki irtoaa ja voit laittaa sen toiseen pulloon. Rikkinäiseen luomiväriin voit sekoittaa hiukan alkoholia ja painaa luomiväri takaisin yhteen. Nämä siis muutamia vinkkejä ja hyviä neuvoja meikkiin, jonka olet luullut olevan jo menetetty tapaus.

Hyvitykset kaupoista ja vanhojen meikkien myynti

Jos olet ostanut meikin etkä ole tyytyväinen siihen, voit pyytää hyvitystä. Tämä ei kuitenkaan päde jokaisessa tapauksessa, joten varaudu pettymyksiin. Sinun pitää todistaa tuotteen heikkous, joka voi olla vaikeampaa. Eri asia on sitten se, jos meikkipullon tai muun tuotteen joku osa on rikki jo ostaessasi sen. Tällöin sinun pitäisi saada uusi tilalle. Hyvitykseen ei kannata kuitenkaan luottaa, joten älä osta turhaan meikkejä josta “saatat saada hyvityksen”. Säästät kaikkien aikaa, rahaa ja hermoja, kunhan ostat vain meikkejä josta luulet pitäväsi.

Jos hyvitys ei onnistu, niin miksi et myisi meikkiäsi eteenpäin. Facebook on täynnä nettikirppareita ja siellä on myös meikkiin keskittyvät omat kirpparit ja myynti/osto/vaihto-ryhmät. Lisäksi on olemassa joitain sivustoja, jotka keskittyvät vanhojen meikkien myymiseen. Ole kuitenkin rehellinen kaikessa toiminnassasi ja tuotteiden kuvauksissa. Sillä jos et ole, voit saada helposti lähtöpassit eri ryhmistä tai koko Facebookista, jos yrität huijata ihmisiä. Silloin se on sinulle aivan oikein.

Parhaita paikkoja meikkien myyntiin

Ota huomioon, että kaikki näistä markkinapaikoista eivät välttämättä toimi Suomessa!

Poshmark on suosittu sovellus, joka tunnetaan yhtenä parhaista paikoista myydä vaatteita ja uusia meikkejä. Meikkien tulee tosiaankin olla uusia ja käyttämättömiä. Redditin ryhmissä on olemassa sellainen ryhmä kuin MakeupExchange. Siellä tapahtuu myös myyntiä!

Glambotissa voidaan myydä uusien meikkien ohella myös käytettyjä meikkejä. Tsekkaa tarkoin sen ohjeet, sillä mitä tahansa ei voi myydä. Instagram on sosiaalinen media, mutta vanhojen meikkien myyminen onnistuu sielläkin tietyillä hashtageilla. Facebook Marketplace

on luotu tavaroiden myymiseen ja meikkejä voi myydä sielläkin! Kaikissa näissä tulee olla ammattimaiset kuvat, jotta ne erottuvat muista tuotelistauksista. 

Yhteenveto

Olet varmasti huomannut tämän artikkelin avulla, että meikeistä on mahdollisuus säästää pitkiä pennejä. Ei kannata siis lannistua jos meikkituubi rikkoontuu tai ripsiväripurkki kuivahtaa. Kokeile tämän artikkelin vinkit ensiksi, sillä on hyvin mahdollista että sinun ei tarvitse vielä hetkeen ostaa uusia meikkejä.

Meikkien myyminen on uusi juttu netissä ja sosiaalisessa mediassa, joten on varmaa että tällaisten markkinapaikkojen määrä tulee lisääntymään entisestään. Näin on käynyt kaikkien muidenkin käytettyjen tuotteiden kohdalla, joten miksipä ei myös meikkien. Ne ovat kuitenkin iso bisnes eikä kaikilla ole varaa parhaisiin tuotteisiin.